top of page
 • Mekkora teljesítményű elektromos rollerre van szükségem?
  Ez leginkább a domborzati viszonyoktól és a testsúlytól függ. Ha pl. sík úton használod az elektromos rollert és csak nagyon kevés emelkedőn mennél fel, akkor elegendő lehet egy kisebb teljesítményű roller. Pl. Niu, Ninebot. De ha a testsúlyod eléri a 100 kg-ot akkor azért érdemes egy legalább 500 wattos motorral szerelt rollert vásárolni, hogy meglegyen a kellő erő.
 • Mekkora hatótávolsággal rendelkezik egy elektromos roller?
  Az elektromos rollerek hatótávolságát sok tényező befolyásolhatja. Időjárás, szél, domborzati viszonyok és a testsúlyod. Minél hidegebb van és minél nagyobb a szél annál hamarabb merül le az adott elektromos roller. Emellett fontos, hogy egy 60 kg-os egyénnel tovább gurul a roller mint egy 100 kg-os emberrel. Ez egyszerűen fizika. Egy nehezebb tömeg szállításához több energiára van szükség, vagyis nagyobb lesz a motor fogyasztása, így az akkumulátor hamarabb lemerül. De többségében elmondható, hogy 20-45 km között van a reális hatótáv.
 • Mennyi a töltési ideje?
  A töltési idő függ a töltő tápegység teljesítményétől és az akkumulátor kapacitástól. Minél nagyobb egy akkumulátor kapacitása, annál tovább tart a töltése. Bizonyos rollereknél használhatunk gyorstöltőt is, amivel csökkenthetjük a töltési időt. Átlagosan 3-8 óra közé esik a töltési idő.
 • Mennyi az élettartama az akkumulátornak?
  A mai elektromos rollerek már lítium ion-akkumulátorral vannak szerelve. Ezek már nagyon jól bírják a használatot. Az élettartama több év is lehet, de akár több ezer megtett km-is lehetséges. Érdemes olyan akkumulátorral szerelt rollert vásárolni amiben minőségi cellákból épülnek fel az akkumulátor pakkok. A nálunk kapható e-rollerek mindegyike minőségi cellából épül fel.
 • Használhatom esőben?
  Bizonyos e-rollerek fröccsenő víz ellen védettek. Az összes modellnél ezeket külön feltüntetjük. Általánosságban a szemerkélő esőt bírják, de a monszunt kerüljük el.
 • Télen is szeretnék rollerezni. Lehetséges?
  Természetesen igen. Viszont kerüld a havat és a jeget. Ezeken a kisebb kerekű elektromos rollerek nagyon csúsznak. Illetve a hatótáv is drasztikusan csökkeni fog a hideg miatt.
 • Milyen nehéz egy elektromos roller?
  Átlagosan 11 kg és 30 kg között vannak. Minden e-roller más-más összsúlyú. A termék adatlapon megtalálod az általad kiválasztott roller pontos súlyát.
 • Mit tegyek ha télen nem szeretném használni a rollemet?
  A lítium ion akkumulátornak a tárolás a legnagyobb ellensége, legfőképpen akkor ha azt lemerülve tesszük el. Ha úgy döntünk, hogy több hónapos pihenőre ítéljük a rollert, akkor érdemes kb 70-80%-ra feltölteni az akkumulátort és havonta 10 percet töltsük.
bottom of page